RIFA DE LA CONFITURA

La Rifa de la Confitura és un acte tradicional de l’Entitat que data del 1926 i que es realitza el dia 1 de novembre, diada de Tots Sants. Es tracta d’una festa en la qual durant tot el dia es van aplegant socis/es i reusencs/ques que han convertit aquesta jornada en un punt de trobada habitual.

El funcionament de les rifes és molt senzill. Dins d’un bombo hi ha vint boles numerades de l’1 al 20. Els participants aposten per una de les xifres i al crit de “I va bola!” s’extreu la bola guanyadora. Aquells que hagin estat afortunats d’encertar la xifra, tenen dret a emportar-se un dels premis típics de la diada; entre els quals hi trobem plats de panellets, safates de confitura o ampolles de moscatell, vi o cava.

Per finalitzar la jornada, quan s’han realitzat totes les rifes, es sorteja un ramillet; que consta d’un lot de diferents productes típics de la Diada. Per poder participar en aquest sorteig però, s’ha de disposar d’un abonament; que pel preu de 12 euros també permet aconseguir un dels premis sense necessitar de jugar.