L’ORFEÓ CANTA A MARÇÀ

El dissabte 14 de maig per la tarda, l’Orfeó Reusenc va ser invitat a participar en una trobada de corals organitzada pels Amics Cantors de Marçà i amb la coral la Moixana de Vilanova i la Geltrú com a segona coral invitada.

A l’arribar a Marçà, ens van obrir les portes del Museu Lula Pérez-Marçàginé, on s’exposa l’obra escultòrica de l’artista de Marçà Marçel·lí Giné i de la seva esposa Lula Pérez. Una visita molt recomanable i interessant abans de deixar els tragalets al Casal i dirigir-nos a l’església per conèixer les altres corals i assajar els tres cants comuns.

Acabada la feina, cap al Casal altre cop a posar-nos la roba de concert, escalfar les veus i assajar una mica les nostres cançons. Tot preparat.

L’església de Marçà ja estava plena de gent quan la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, filla del poble, i el senyor alcalde van dirigir unes paraules al públic assistent i als cantaires participants.

L’Orfeó va encetar la cantada amb la sardana El Vallespir i Evocació al Pirineu, ambdues peces de la sarsuela Cançó d’Amor i de Guerra del mestre Rafel Martínez Valls. Seguidament una altra sardana, Somni, del mestre Manuel Saderra Puigferrer i acabant la nostra participació amb un bolero del músic Bobby Capó, Piel Canela.

Després va ser el torn del cor la Moixana de Vilanova i la Geltrú i de la Coral de Marçà, que van interpretar les seves quatre peces.

A l’acabar les obres cantades, la Coral de Marçà, com a organitzadora de l’acte, ens va obsequiar a cada cor amb un record del dia, un cantaire fet de ferro forjat llegint d’una partitura, i un ram de flors pels directors. I com a colofó del concert les tres corals van interpretar plegades els tres cants comuns: El meu avi, El Cant del Poble i El Cant de la Senyera, fent posar tot el públic assistent dempeus entre aplaudiments i visques a Catalunya.

Vam acabar d’arrodonir el dia amb un boníssim berenar al poliesportiu del poble, amb coca de xocolata de la Serra d’Almos com a principal delicatessen, i amb molt bona companyia delsv cantaires de Vilanova i la Geltrú i de Marçà, als quals els hi agraïm la rebuda, el tracte i l’alegria que ens han regalat durant tot el dia.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *