Com cada any, exceptuant l’anterior per qüestions sanitàriament conegudes, hem fet cagar el tió al Teatre de l’Orfeó Reusenc. Tots els alumnes dels cursos que ofereix l’entitat s’han unit per representar la petita obra coral La tradició del Tió, escrita per la Lourdes Domènech, la professora de teatre.

El públic assistent, realment la sala estava plena de pares, mares, avis, germans, tietes… va poder gaudir de l’art que desprenien els seus petits artistes, i alguns no tan petits, omplint l’escenari de cants, danses, música i teatre.

El tió com a protagonista i fil conductor de l’obra ens oferí l’oportunitat de disfrutar d’una interpretació descarada i divertida de les actrius, i l’actor, que dirigeix la Lourdes; del so tradicional de les gralles, els artistes més grans de tots, i dels timbals, els artistes més petits de tots, que el Ramon i el Roger porten amb ritme ferm i melodiós; les boniques veus afinades d’Els Somniadors que dirigeix l’Albert que van enamorar les orelles d’un públic encantat; i les coreografies i cops de bastó que la Mireia i els seus bastoners i bastoneres van fer que els assistents s’aixquessin de les butaques. L’obra s’acaba amb tots els artistes cantant la cançó de fer cagar el Tió perquè aquest pugui agafar força per poder cagar amb moltes ganes. Un èxit clamorós al so dels aplaudiments de tota la platea.

Després de l’obra, tots els assistents vam poder pujar a l’escenari a picar sobre el tronc de Nadal que cada any ens visita per aquestes dates i recollir la “cagada” amb entusiasme i alegria.

I desitjant que passeu un bon Nadal, ens veiem l’any que vé per seguir tocant, cantant, ballant, actuant i disfrutant de l’aprenentatge i de la cultura.