Amb el juny, arriba la traca final del curs: la Festa Major. Una festa que, enguany, ha estat atapeïda però que hem viscut molt intensament. 

A la prèvia del divendres 21, l’assaig del Seguici Festiu, els nostres bastoners han assajat el Ball de Lluïment del dia 29 i després han degustat una coca de recapte per compensar l’esforç. 

El dia 24, una vegada acabat el pregó, otorgat el Tro de Festa i encesa la primera Tronada, ha estat el torn de l’Orfeó Reusenc amb el Concert de Festa Major, aquest any amb un to més catalanista i reivindicatiu, que ha fet un repàs a la nostra història amb diverses cançons conegudes.

El dia 27, ha estat el torn dels més petits de la Casa. El curs de bastons, de gralla i de timbal, han participat al Seguici Festiu de la Festa Major Petita i han ofert el seu Ball de Lluïment a la plaça. En finalitzar, han pogut berenar una mica de pa amb xocolata. 

I a la nit, amenitzant el sopar popular de bou i arròs, l’Orfeó Reusenc ha realitzat el Concert de Revetlla, per fer ballar grans i petits a la Plaça Evarist Fàbregas.

I arriben els dos últims dies. El 28, amb l’anada a Completes i el 29, amb l’actuació de lluïment al matí del Cos de Bastoners; l’Orfeó Reusenc i L’Encís, entonant la missa a Sant Pere i acabant el Cos de Bastoners amb la processó a la tarda.

Aquest any s’ha de destacar el mèrit de tots els participants a la Festa, que han patit i suat doble per culpa de la onada de calor!

Visca Sant Pere i fins l’any que ve!