La Festa Major ha començat farcida d’actes de l’Entitat. I és que, en motiu del Centenari, els amics del Bravium Teatre ens han convidat a participar a les seves Varietés, que cada any organitzen als Jardins de la Casa Rull. Cada dia els espectadors han pogut veure un tastet d’uns deu minuts de cada branca de l’Entitat. Si el primer dia, l’Orfeó Reusenc va oferir-los-hi les seves cançons; l’endemà l’Esbart Dansaire i el Cos de Bastoners van oferir els seus balls i el dia següent la Secció de Teatre va portar a l’escenari un fragment de “La Extraña Pareja”. Tota una experiència que des d’aquí volem agraïr al Bravium Teatre.

A banda de les activitats extraordinàries pel nostre Centenari, l’Entitat també ha estat present com cada any a diferents actes de la Festa Major. El 27 de juny a la tarda, amb els més petits de l’escola de bastons, gralla i timbal participant a la Festa Major Petita. A la nit, amb l’Orfeó Reusenc amanint el sopar de bou i arròs amb el seu Concert de Revetlla a la Plaça Evarist Fàbregas. 

Però el 28 i el 29 de juny, els protagonistes han estat el Cos de Bastoners, participant al Seguici Festiu i oferint el seu Ball de Lluïment a la Plaça Mercadal. A la tarda, L’Orfeó i L’Encís, des de la Prioral, han entonat el “Tu es Petrus” que com ja és tradicional es pot sentir cada any a l’Ofici de Sant Pere.

La cirereta final d’aquesta Festa Major ha tingut un component de foc important. El primer, amb l’encesa de l’última Tronada per part del Club Natació Reus Ploms, Reus Foment Empresarial i l’Entitat pels seus cent anys.

I, en segon lloc, l’Avís d’Honor que el Ball de Diables de Reus ens ha concedit juntament amb els Avis i Àvies per la Llibertat i l’Agrupament Escolta la Mulassa.

En resum, una Festa Major per emmarcar!

Moltes gràcies a tothom!