Iniciem el 2018 i, amb ell, els actes de celebració del Centenari. El passat 7 de gener, commemorant els 100 anys de la seva fundació com a entitat independent, l’Orfeó Reusenc s’ha vestit de gala.

L’acte inaugural ha tingut lloc al Teatre de l’Entitat i ha començat amb la projecció d’un documental, elaborat per Albert Galcerà i que ha comptat amb la col·laboració de Marc Càmara, que ha fet repàs de la història de l’Orfeó amb testimonis de primera mà; com la Teresa Aulès o el Sr. Enric Zaragoza.

El documental, que ha arrancat un fort aplaudiment dels assistents, ha acabat amb la imatge del primer Orfeó. La sorpresa de la vetllada ha estat quan s’ha aixecat la pantalla, i s’ha pogut veure els actuals components de l’Orfeó Reusenc vestits d’època imitant la fotografia.

Els cantaires, han ofert al públic assistent un repertori tradicional, amb peces que es van cantar al primer concert de l’Entitat com l’Hereu Riera, Sant Dilluns o Muntanyes Regalades; entre altres. Les cançons han finalitzat amb unes paraules des de Brussel·les del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Lluís Puig. Seguidament, hi ha hagut un petit refrigeri, gentilesa de Vermuts Miró, BonPreu-Esclat i DOP Avellana de Reus.

Per finalitzar l’acte, hi hagut els parlaments de la presidenta, la Sra. Esther Cos i l’alcalde de Reus, el Sr. Carles Pellicer. Els dos, han descobert l’última sorpresa de la tarda, un mosaic de ceràmica elaborat pel Sr. Magí Franco (soci de l’Orfeó) a l’entrada de l’Entitat.