Nadal és una època molt especial per l’Entitat.

L’últim dia d’escola, els més petits de la Casa ens ofereixen la seva primera actuació amb un convidat de luxe a l’escenari, el tió; qui, després del recital, ha cagat a tots els nens i nenes un bon grapat de llaminadures.

El primer dia de vacances, ha començat amb força. I és que, com ja és tradicional, Belluguet i Bieló han tornat a l’escenari del Carrer Sant Llorenç per oferir a petits i no tant petits, els Pastorets de la Casa. L’Entitat ha aconseguit reunir en un mateix escenari totes les seccions i la massa coral de l’Orfeó Reusenc i també ha comptat amb la col·laboració del grup de percussió Les Lloques. La coordinació ha estat a càrrec d’Esther Cos en l’apartat escènic i l’Albert Galcerà n’ha estat el director musical.

Hores i hores d’assajos i preparatius que, còmplices amb la il·lusió de totes les persones que han format part d’aquest equip humà han fet fet possible, un any més, la representació d’Els Pastorets.

Seguidament, el dia de Nadal, ha tingut lloc la Glossa i el Concert de Nadal. Aquest any, la Glossa ha estat a càrrec de Montserrat Grau, comissària de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i Els Somniadors, l’Encís i l’Orfeó Reusenc han dut a l’escenari un repertori nadalenc amb cançons tradicionals, contemporànies i d’arreu del món.

Paral·lelament, l’Entitat també ha participat del 27 de desembre al 4 de gener al Parc de Nadal de Reus. Aquest any, amb el fil conductor del cinema, els més petits de la ciutat han pogut crear les seves titelles de dit i descobrir les activitats que realitzem a la Casa. El Cos de Bastoners també n’ha volgut ser partícip realitzant una petita cercavila per les instal·lacions el dia 3 a la tarda.

Per últim, el dia 30 de desembre han tingut lloc les dues últimes representacions d’Els Pastorets. Uns Pastorets que han acomiadat el 2017 per donar la benvinguda al 2018, l’any del Centenari.