23 d’abril del 2022, Sant Jordi torna a Reus amb la seva màxima esplendor! Els carrers carregats de murmuris i rialles, de paradetes amb roses i llibres, i de molta gent passejant, gaudint del sol i de la pluja, que a estones ha fet acte de presència. Tot i que aquest any l’entitat no ha plantat la paradeta a la plaça, l’Orfeó Reusenc sí que ha fet la seva tradicional cantada, aquest cop davant de la seu d’Òmnium Cultural, a la cantonada entre la raval de Santa Anna i la plaça de Prim. En un primer moment no ho semblava pas però, quan vam arrencar a cantar vam notar de seguida que sorprenentment l’espai tenia molt bona acústica, que el so es quedava entre nosaltres, que no es perdia plaça enllà. Això ens va donar ànims per cantar amb més ganes i fermesa.
Vam començar la cantada amb la sardana El Vallespir i Evocació al Pirineu, totes dues de la sarsuela Cançó d’Amor i de Guerra, del Mestre Martínez Valls, dos cants al•legòrics a la nostra terra, a la terra catalana. Vam seguir amb el cant de l’Estaca, de Lluís Llach, símbol de qualsevol lluita per la llibertat dels pobles i vam acabar amb el Cant de la Senyera, himne que composà Lluís Millet per l’Orfeó Català i que esdevingué de facto en un himne per tots els orfeons i per tot el país.
Molts passejants es van aturar a escoltar-nos i molts d’ells es van quedar fins al final. La gent tenia ganes de Sant Jordi, de tornar a gaudir de la nostra festa, de comprar la rosa i el llibre i d’escoltar bona música pels carrers de la ciutat. Els aplaudiments i les ganes de més ens van “obligar” a fer una última cançó, que no podia ser altra que El Cant dels Segadors, en la que s’hi van afegir les veus de totes les persones que vam coincidir en aquell espai i en aquell moment… un moment
genial.

Bon Sant Jordi !!!