El passat 11 de març es va celebrar a l’Espluga de Francolí el IV Congrés de Pastorets de Catalunya, i l’Orfeó Reusenc va ser invitat a participar en l’acte inaugural, donant un toc musical amb les cançons dels nostres pastorets “En Belluguet i en Bieló” del Mestre Manuel Bosser, a les entranyes de la terra, al subsòl de l’Espluga: a la Cova de la Font Major. Un símil del que podrien ser, ben bé, les cavernes dels dimonis d’Els Pastorets.

La cita té com a principal objectiu ser un punt de trobada de persones, companyes i professionals que cada any posem en escena aquesta representació nadalenca, considerada una de les peces essencials de la cultura popular catalana.

Vam arrencar l’acte amb el Cor de Diables, impressionant amb la il•luminació i la cova com a escenografia, donant pas als parlaments institucionals i a la ponència “Arrel dels Pastorets a la teatralitat medieval” a càrrec de Jordi Bertran. I el vam concloure amb Bonica la Festa (amb la Mònica i el Marc com a solistes), i Apoteosi, posant el punt i final a l’acte i culminant l’ascens musical dels inferns al cel.