Un any més, el dia Nadal és un dia de molta música a l’Orfeó Reusenc amb el Concert de Nadal i un moment de trobada de les quatre formacions corals de l’entitat: Els Somniadors, el Cor Jove -que enguany està d’estrena-, l’Encís i l’Orfeó Reusenc.

Amb el somni com a leitmotiv de tot el concert, els cantaires de l’Orfeó han cantat nadales de tots els estils i autors, com les més tradicionals, amb versions del “Fum, fum, fum” o “Santa nit”; i també amb grans peces, com “Lullaby” de Daniel Elder.

Per la seva banda, Els Somniadors ens han portat el Tió a l’escenari del Teatre amb “Oh Tió, el gran Tió” de Dàmaris Gelabert, entre altres; el Cor Jove ens ha portat nadales de tot el món, com la ucraïnesa “Shchedryk” de Maykola Leontovych, o la versió de John Rutter d’”Star Carol”; i l’Encís, les nadales més tradicionals, com “El domin escuat” o “El rabadà jovenet”.

Enguany també hem tingut un cantaire del cor juvenil dels Somniadors, el Biel, que ens ha cantat “El petit vailet” tot sol!

El concert ha finalitzat amb “Jingle Bells” com a cant comú i el Cant de la Senyera

LA GLOSSA

Com també és tradició, la Glossa de Nadal serveix perquè un personatge destacat ens parli d’un tema o temes concrets. Enguany, la Glossa ha anat a càrrec de l’historiador Joan Navais, també l’autor del nostre tercer llibre “Centenari de l’Orfeó Reusenc: els darrers vint-i-cinc anys (1994-2018)”. Amb el reusenquisme i la identitat reusenca com a tema principal, Joan Navais ha fet una anàlisi dels factors més important que influeixen en la vida normal a la ciutat i el paper de l’Orfeó Reusenc en aquest àmbit.

Després del Concert de Nadal, el glossador Joan Navais ha signat el nostre llibre de signatures a la presidència de l’entitat.