El passat diumenge 3 de febrer, l’Orfeó Reusenc ha viatjat a Barcelona per participar a la Diada de l’Antic Cantaire que organitza l’Orfeó Català. L’acte, que forma part de la Xarxa Coral, s’ha dut a terme juntament amb la Coral Regina de Manlleu al Palau de la Música Catalana.

Així que els cantaires i els acompanyants, ens hem llevat ben d’hora ben d’hora per arribar al Palau de la Música per fer les proves de so i poder assajar el repertori del cant comú.

L’Orfeó ha estat l’encarregat d’obrir el concert i, els nervis, eren més que evidents. Quin honor i quina responsabilitat al mateix temps representar l’entitat al bressol del cant coral a Catalunya!

Amb les primeres notes del Vestida de nit totes les pors han desaparegut. Després va venir Amor Particular, Cançó de bres per a una princesa negra, The Lord bless you and keep you… I finalment el País Petit ha posat el punt i final al repertori preparat per a l’ocasió.

Després de les nostres cançons, ha arribat el torn de la Coral Regina i, després d’una petita pausa, el torn de l’Orfeó Català. Al finalitzar l’Orfeó Català, el seu director Pablo Larraz, ha convidat a la Coral Regina i l’Orfeó Reusenc a pujar dalt de l’escenari a entonar els cants comuns. Les peces escollides han estat L’Estaca, dirigida per l’Albert Galcerà, Veles e vents, dirigida per Jordi Lluch i Molihua (cançó tradicional xinesa) dirigida per Pablo Larraz.

L’acte ha finalitzat amb El Cant de la Senyera, dirigida per Pablo Larraz i que ha posat el Palau d’empeus i aplaudint.

En acabar, el foyer del Palau ha estat l’escenari d’un refrigeri pels cantaires.

Des de l’Entitat volem agraïr a l’Orfeó Català aquesta experiència i esperem poder repetir-la ben aviat!