El passat 6 d’octubre, el Teatre Fortuny ha acollit un dels esdeveniments més especials d’aquest Centenari; la Trobada d’Orfeons “100 anys cantant”. Una trobada que ha unit en un mateix escenari l’Orfeó Lleidatà, l’Orfeó de Sants i l’Orfeó Català amb l’Orfeó Reusenc.

El dia ha començat aviat pels cantaires i les cantaires de l’Entitat, ja que tots i totes han col·laborat per tenir-ho tot a punt pel vespre. Muntar tarimes, preparar els obsequis, adequar l’escenari, deixar a punt el pica-pica… Feines petites que no es veuen però que són imprescindibles per tenir-ho tot a punt. 

Ben al migdia, amb les proves de so fetes, han anat a agafar forces per la tarda amb un bon dinar. La Plaça de les Oques ha estat el lloc on han arribat els orfeons; i cantaires i tècnics han acompanyat als convidats al Teatre.

Conforme han anat arribant, cada orfeó ha pogut fer la seva prova de so i anar-se a canviar pel concert. 

En arribar a les vuit del vespre, les llums de platea s’han apagat i l’escenari ha anat rebent tots els orfeons. En primer lloc, l’Orfeó Lleidatà, l’orfeó més antic dels que ha assistit en aquesta trobada.

Seguidament, ha estat el torn de l’Orfeó Català, ànima mater i mirall de tots els orfeons i de l’Orfeó de Sants, amb qui l’Entitat ha compartit director (el Sr. Estanislau Mateu).

Per últim, l’Orfeó Reusenc ha ofert la seva actuació i ha donat peu al cant comú, que ha unit més d’un centenar de cantaires a l’escenari per cantar “La presó de Lleida” (dirigida pel director de l’Orfeó Lleidatà), “L’Empordà” (dirigida pel director de l’Orfeó Català), “Senyor Sant Jordi” (dirigida per la directora de l’Orfeó de Sants) i “L’Estaca” (dirigida per l’Albert Galcerà, director de l’Orféo Reusenc).

L’últim cant comú de la nit ha estat “El cant de la Senyera”, que ha posat el públic d’empeus i ha ressonat per tot el teatre.

Abans de cloure l’acte, s’ha fet entrega d’una placa commemorativa a cada orfeó i, amb tothom ja vestit de carrer, un petit refrigeri pels cantaires i col·laboradors gentilesa dels sponsors del Centenari.

Des de l’Entitat, volem agrair a tots els orfeons, cantaires, tècnics i col·laboradors tota la seva implicació amb l’acte i esperem poder celebrar una altra trobada ben aviat!