La Generalitat de Catalunya ha concedit a l’Orfeó Reusenc la Creu de Sant Jordi 2018 en l’any del seu Centenari. La menció -un dels màxims reconeixements que es poden rebre per part del govern català-, la rep juntament amb 23 entitats i 31 personalitats per haver destacat en la promoció i cura de la identitat de Catalunya en el pla cívic i cultural.

La candidatura per part de l’Entitat, es va posar en marxa durant el mes d’octubre de l’any passat i fins al març de 2018 va obtenir 1017 signatures entre socis/es, personalitats, entitats, ajuntaments i simpatitzants.

Si bé el el Govern a l’exili va proposar a l’Entitat com una de les candidates per rebre aquest guardó el passat 11 de maig, la oficialització com a guardonats no esva fer efectiva fins el 21 juliol. 

L’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi es va dur a terme el dilluns 23 de juliol a les 19:00h al Palau de la Música de Barcelona; després que aquest any, de manera extraordinària, no es pogués fer-ne entrega el dia de Sant Jordi, com era habitual.

Des de la Junta Directiva es fa efectiu aquest reconeixement a tots els socis i sòcies de l’Entitat i a totes les persones que d’una manera o altra han passat per l’Entitat i es senten “orfeonistes” de cor. Enhorabona a tots i a totes!

Reviu el moment on l’Entitat rebia la Creu de Sant Jordi:

⚠️L’Orfeó Reusenc rep la Creu de Sant Jordi de la mà del M. H. President de la Generalitat Quim Torra, el President del Parlament Roger Torrent i la Consellera de Cultura, Laura Borràs, al Palau de la Música!#CentenariOR Reus Cultura Ajuntament de Reus

Publicada por Orfeó Reusenc en Lunes, 23 de julio de 2018