En motiu del Centenari, el concert de Festa Major que cada any ofereix l’Orfeó Reusenc el dia de Sant Joan, ha estat molt especial. I és que a més de l’Entitat, l’Agrupament Escolta La Mulassa (portadors dels Nanos) celebra 40 anys, Mossèn Joan de Vic bufa 35 espelmes i la Colla Gegantera commemora 25 anys de Reus Ciutat Gegantera. Per aquest motiu, La Mulassa, els Vitxets, els Moros, els Indis, els Nanos i el Ball de Mossèn Joan de Vic han acompanyat la massa coral ballant les melodies del seguici.

Per començar el concert d’una manera solemne i acompanyats en tot moment per cobla de ministrers, els cantaires han entonat un “Tu es Petrus”.

I de la solemnitat… a la Festa.

Poc a poc, Gegants, Nanos i Mossèn han estat els protagonistes del concert dansant les seves músiques. Menció especial mereix la cançó d”Els Gegants de Reus”, amb música d’Antoni Planàs. Una suite que ha anat convidant a la Mulassa, els Vitxet, els Moros i els Indis a passar davant de l’altar i que ha inundat la Pioral d’aplaudiments.

Els nervis previs dels cantaires han donat pas a la felicitat més absoluta i a ritme de Festa Major de La Trinca, Albert Galcerà ha donat per finalitzat el concert mentre els elements han sortit per la portalada de la Prioral. Una imatge que de ben segur, molts recordaran.