Aquest abril, l’Entitat ha iniciat el cicle de conferències “Història viva” amb les sessions dedicades a l’Orfeó i a l’Esbart.

“Història viva” neix amb la intenció de donar veu a aquelles vivències i anècdotes que no tenen cabuda a un llibre per la seva procedència. Amb una conferència-debat per cada disciplina artística de la casa (Orfeó, esbart, teatre i bastons) s’explica des de totes les vessants (cantaires, bastoners, directors, majordomia,…) com es viuen les diferents branques culturals de la Casa.

Per fer-ho, s’han buscat diferents persones de cada àmbit que puguin ser representatives de les diferents èpoques que hi ha hagut durant aquests cent anys d’història amb l’objectiu de posar en comú passat, present i futur de l’Entitat.

El diumenge 22 d’abril, va ser el torn de l’Orfeó; on van intervenir l’Anna Pilar Grifoll, el Ramon Tella, la Glòria Estalella, la Montserrat Gomis i l’Albert Galcerà.

El diumenge 29 d’abril, va ser el torn de l’esbart dansaire. En aquest cas van intervenir-hi la Mireia Estivill, el Ricard Roig, el Xavier Gomis, l’Albert Bermúdez i la Montserrat Llauradó.

Pel que fa a les sessions de teatre i de bastons, estan previstes pel mes de juny, amb dates encara a determinar.

Des de l’organització volem agrair als participants de les xerrades la seva col·laboració i també a la resta de persones que, per diferents motius, han declinat l’oferiment a participar-hi i han preferit assistir-hi com a públic.