Com ja és habitual, l’Entitat ha participat en els actes de la Festa Major de Misericòrdia 2017. Si el dia 15, ho féiem amb l’estrena de “MISERICÒRDIA: de Reus al Cel”, del 23 al 25 de setembre hi hem estat presents dins els actes tradicionals.

El dissabte 23, a la Festa Major petita, on el Cos de Bastoners i l’escola de gralla i de timbal van participar a la cercavila del seguici i van fer el seu ball de lluïment. En acabar, van berenar pa amb xocolata, gentilesa de Borges.

El diumenge 24, al Toc de Festa, on el Cos de Bastoners va portar pels carrers i places de la ciutat els seus balls.

I el diumenge 25, al dia gran de la Festa Major; el dia de la Mare de Déu de Misericòrdia. Al matí l’Orfeó Reusenc i L’Encís van cantar la missa a Misericòrdia al Santuari i, mentrestant, el Cos de Bastoners anava ballant amb el seguici festiu que va iniciar el seu recorregut al principi del Passeig Misericòrdia. Un cop el seguici va arribar, els bastoners van quedar-se al dinar de Festa Major del Santuari a recuperar forces.

La tarda va continuar amb les ballades davant del santuari; moment que alguns grups del seguici festiu van aprofitar per ballar en algun ball on no ho fan habitualment. Es va poder veure el Ball de Cavallets ballat pel Ball de Cercolets, el Ball de Prims ballant el Ball de Mossèn Joan de Vic… En el cas dels nostres bastoners, van rebre la visita de balladors del Ball de Pastorets, del Ball de Galeres o del Ball de Cercolets. L’ambient va ser tant festiu que fins i tot es va acabar ballant un “rogle” i una jota entre la majoria dels balls del seguici.

El punt i final de la jornada el va posar l’Orfeó Reusenc interpretant, juntament amb la Cobla Reus Jove, els Goigs a la Mare de Déu de Misericòrdia amb un santuari ple a vessar.