L’Orfeó Reusenc, com a entitat cultural, vam fer públic aquest manifest en data 20 de setembre a favor de la democràcia:

“Davant dels fets succeïts els darrers dies i especialment avui en relació a la situació actual que viu el poble de Catalunya, l’Orfeó Reusenc, entitat cultural defensora de les tradicions catalanes i compromesa històricament en la defensa del país, la llengua catalana i la democràcia, manifestem públicament el rebuig que sentim davant l’actuació de les forces d’ordre públic de l’Estat Espanyol i condemnem qualsevol acció que pugui impedir l’exercici de la llibertat d’expressió i del dret a decidir.

Respecte, civisme, seny i molta música!!!”

Dies més tard, el 24 de setembre; vam col·laborar a la Marató per la Democràcia que es va celebrar en un ambient festiu a la Plaça del Mercadal de Reus. En l’acte hi van participar l’Orfeó Reusenc, que va cantar El Cant de la Senyera, Ara és l’hora, No sentiu cantar la gent i Els Segadors i el Cos de Bastoners; que va realitzar dos dels seus balls.