El passat divendres 15 de setembre, la Prioral de Sant Pere es va quedar petita per veure l’estrena de “MISERICÒRDIA: de Reus al Cel“; un espectacle emmarcat en els actes de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, l’Arxiprestat i el Prior de la Prioral de Sant Pere.

Abans de l’obertura de portes, amb els actors/actrius, músics, tècnics i cantaires al seu lloc esperant el moment de començar (en total, unes 100 persones!), aquest era l’aspecte que tenia el Carrer Major; ja que l’entrada era lliure i per rigorós ordre d’arribada.

A les 21:30h, amb tot el públic assegut i, també amb gent que es va haver de quedar dreta, va començar l’espectacle. Creat i dirigit per Albert Bermúdez i amb la direcció musical del mestre Albert Galcerà (qui també és el compositor de la banda sonora); “MISERICÒRDIA: de Reus al Cel” va explicar una versió de la llegenda de l’Aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Basora des de les diferents vessants artístiques que es troben a l’Entitat; el cant, la dansa, el teatre i la música.

Els aplaudiments amb la Prioral dempeus van culminar el final de l’obra que, podem afirmar, va ser tot un èxit i esperem que es converteixi en un més dels actes tradicionals de la Festa Major de Misericòrdia.

Però aquí no es va acabar tot. Per finalitzar la jornada, tots els participants van anar a l’Orfeó, on van poder celebrar amb un bon sopar tot l’esforç que han posat en aquest projecte. Els dansaires i cantaires també van destacar la dedicació dels dos directors a qui van regalar un petit detall.